Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Заява щодо захисту місцевого самоврядування

Дата: 25.01.2023 08:16
Кількість переглядів: 429

Заява

щодо захисту місцевого самоврядування

 

27 січня 2023 року у Львівському апеляційному суді будуть розглядати апеляційну скаргу Чернігівського міського голови по справі 944/4597/22.

 

Рішенням суду першої інстанції Чернігівського міського голову
Атрошенка В.А. було притягнуто до відповідальності згідно статті 172-7 КУпАП та позбавлено права обіймати посаду строком на один рік.

При цьому зазначена стаття не містить санкції позбавлення права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функції держави або місцевого самоврядування.

 

Більше того, суддя Матвіїв І.М. в рішенні зазначив, що застосовує таке стягнення за переконанням суду «для створення додаткового стримувального ефекту для всіх суб’єктів, на яких покладено виконання функцій держави».

 

 

Таким чином, до обраного мешканцями Чернігова міського голови застосували санкцію, яка не стосується правопорушення, допущеного ним.

 

Владислава Атрошенка, мера міста Чернігова, який став містом-Героєм під його керівництвом, позбавили права обіймати посаду, на яку його обрала громада, права відбудовувати звільнене місто, для створення «стримувального ефекту» та з виховною метою для всього місцевого самоврядування.

 

Стаття 61 Конституції України зазначає, що юридична відповідальність особи має індивідуальний характер, отже ніхто не може бути притягнений до відповідальності для попередження чужих правопорушень.

 

 

 

Застосування вибіркового «правосуддя» не тільки порушує права мешканців Чернігова, а й несе загрозу всьому місцевому самоврядуванню, демократії та правам всіх громадян України.

 

Тому сьогодні ми очікуємо на справедливе рішення суду, без виховних норм, із застосуванням санкцій, що відповідають правопорушенням.

 

Зараз час спільної роботи всіх, незалежно від політичної приналежності, для досягнення однієї мети всіх громадян України та всього демократичного світу – Перемоги України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь