Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Дата: 18.09.2018 22:30
Кількість переглядів: 601

Герої не вмирають! Вони повертаються  до нас – у піснях, у книжках, у фільмах та  світлинах, у назвах вулиць та навіть у наших снах. Вони продовжують жити в своїх дітях, у кожному подиху посивілих батьків,  у серцях люблячих дружин та родини. Вони проростають першими квітами весною на рідній землі, за яку віддали життя. Вони у пам’яті українців та у серці України сьогодні і назавжди.

Волонтери Полтавського батальйону небайдужих Наталія Матвійчук та Ганна Литовець-Гайдаш спільно з Головою громадської організації «Учасників бойових дій Зіньківщини в АТО», колишнім бійцем 79 ДШБр, «Кіборгом», що захищав Донецький аеропорт Михайлом Дубиною ініціюємо встановлення сітілайтів загиблим бійцям, нашим землякам. На жаль, війна забрала життя п’яти синів Зіньківщини. Звичайно,  найболючіші  ці втрати для родин наших героїв, материнські серця ніколи не перестануть боліти.

Незагоєними ранами і в наших серцях завжди будуть  спомини про страшні дні серпня 2014 року – Іловайський котел, саме там загинув молодий хлопець  із Опішні і мужній воїн 93 окремої механізованої бригади  - Роман Яковець. Йому було лише 22 і назавжди 22 роки, як це страшно – назавжди. Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

3 вересня 2014 року стало чорною датою для родини зіньківчанина Івана Матвієвського. У свої 28 років солдат 27-го артилерійського полку загинув під час підступного обстрілу з території Російської федерації поблизу Старобільська Луганської області. Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

20 вересня 2014 року  знову тяжка втрата – на Луганщині,  захищаючи місто Щастя,  загинув двадцятип’ятирічний солдат 92 окремої механізованої бригади Вадим Мирінець із села Дейкалівка. Указом Президента України № 282/2015 віл 23 травня 2015року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Дебальцеве, листопад 2014 року, знову щемить серце, скільки горя, які важкі втрати, серед багатьох героїв, що поклали життя і наш Віталій Кузьменко, боєць батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Полтавщина». Указом Президента України № 109/2015 віл 26 лютого 2015року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

13 лютого 2015 року від осколкового поранення під Дебальцевим загинув зіньківчанин, солдат 40-го окремого мотопіхотного батальйону «Кривбас», Микола Рясков. Хлопець був похований у Дніпрі як тимчасово не встановлений захисник України, а потім перепохований у рідному місті. Указом Президента України №553/2015 від 22 вересня 2015 року Рясков Микола Васильович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Сподіваємося, що немає  жодної людини в якої б не защеміло серце від цих прочитаних рядків. Таке наше сьогодення, країни, що воює за свою незалежність. Ці хлопці, наші земляки, бійці різних підрозділів, цвіт нації зберегли для нас мирне небо над Полтавщиною. Нажаль тепер вони десь там в небесній височині. Їх подвиг та самопожертву ми повинні закарбувати в історії країни назавжди. Їх молоде життя ми можемо продовжити і зобов’язані пам’ятати з величезною шаною та повагою до наших героїв. Молодь та діти повинні зростати та вчитися на прикладах справжніх героїв України. Саме тому ми закликаємо всіх жителів району зробити спільну добру та важливу справу, поставити сітілайти нашим полеглим героям. Один щит пам’яті у Опішні,  два у Зінькові, один у Дейкалівці. Такі щити пам’яті вже стоять у багатьох містах України. Для реалізації проекту потрібні немалі кошти, оскільки одна конструкція коштує 18000 грн, нам потрібно чотири. Але разом ми зможемо це зробити. Навіть мінімальна сума внеску від кожного свідомого жителя району допоможе зібрати необхідну суму. Особливе прохання до  підприємців, фермерів, керівників організацій району, районних осередків політичних партій долучитись до увіковічення пам’яті наших захисників, допомогти у фінансуванні проекту. Сподіваємось на підтримку та фінансову допомогу від владних структур району. Для збору коштів на встановлення щита пам’яті в Опішні можна перераховувати кошти на картку Приватбанку Наталії Матвійчук, номер 5168757372680357 та сітілайтів, що будуть встановлені у Зінькові та Дейкалівці на рахунок громадської організації «Учасників бойових дій Зіньківщини в АТО» Приватбанк рахунок номер 26005054632963. Звіти про отримані кошти обов’язково будуть оприлюднені. Контактні номери телефонів: 0503052251 та 0666610439.

Герої на вмирають! Бо ми пам’ятаємо про  кожного з них. Вони дивляться на нас із небес. Вдивімось в ці світлі обличчя, обличчя наших героїв, наших захисників та продовжуймо разом захищати та будувати свою Україну.

Наталія Матвійчук,
Ганна Литовець-Гайдаш


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь