Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Громадські слухання щодо розвитку громад

Дата: 30.06.2021 08:03
Кількість переглядів: 503

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Якою хочемо бачити Опішнянську громаду в майбутньому?

Важливе питання для усіх, хто любить цей край.

Команда Київської школи державного управління ім. Сергія Нижного, яку представляють директор Київської школи державного управління ім. Сергія Нижного Віктор Андрусів, керівник проекту «Ефективна громада» КШДУ ім. С. Нижного Діана Баринова, експерт з питань стратегічного планування Дмитро Ткачук, 23 червня завітали до Опішнянської ТГ.

Нагадаємо, наша громада стала однією з 4-ох переможців у цьому проєкті, завдяки чому професійні експерти допоможуть розробити нам Стратегію економічного розвитку. Разом із місцевими жителями обговорювали, що саме потрібно зробити у громаді, аби вона була економічно успішною.

Варто зазначити, якісна стратегія - запорука успіху.

В ході зустрічі відбулося обговорення ідентичності та можливостей нашого краю, а також ризиків та складнощів, з якими можемо зіткнутись найближчим часом і, головне - що потрібно передбачити та врахувати, щоб цього уникнути.

До заходу залучились місцеві жителі, активна громадськість, представники бізнесу, а саме обговорення вийшло досить жвавим.

Розпочали із загальної зустрічі з мешканцями, представниками бізнесу, активної громадськості, депутатського корпусу.

У ході громадських слухань з питань стратегічного планування Дмитро Ткачук презентував заплановані етапи спільної роботи щодо розробки Стратегії економічного розвитку Опішнянської громади.

Пропозиції жителів, які були озвучені під час зустрічі:

??Опішня повинна повернутися до промислового гончарства

??необхідно розвивати ланцюг доданої вартості в аграрному секторі, зокрема - вирощувати та переробляти ягідну продукцію,

??заохочувати зелений туризм: створювати комфортні місця тимчасового розміщення гостей, розробляти цікаві туристичні та гастро маршрути, які б зробили Опішнянщину більш привабливою для туристів та забезпечили місцевим жителям стабільний прибуток.

Голова ТГ Микола Різник розповів про активну роботу місцевої влади щодо розвитку громади, реалізацію перспективних проектів та закликав всіх місцевих мешканців і зацікавлених представників бізнесу до співпраці.

Після загальної зустрічі з жителями громади експерти провели окрему фокус-групу з представниками місцевого бізнесу й обговорили тенденції середовища та бачення найближчих і подальших перспектив розвитку. Окрім того, місцеві підприємці окреслили проблеми, які заважають розвитку, та можливі точки зростання місцевої економіки.

В рамках другої фокус-групи експерти зустрілися з керівниками управлінь та відділів виконавчого комітету Опішнянської селищної ради, обговорили проблемні питання та перспективні напрями економіки в громаді.

Початок покладено - попереду якісні зміни!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь