Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Вибори 2020 (роз'яснення щодо порядку заповнення виборчих бюлетенів)

Дата: 12.10.2020 11:40
Кількість переглядів: 1011

Фото без описуЦВК затвердила Роз’яснення щодо порядку заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, обласних, районних, міських, районних у місті, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів.

Це Роз’яснення розроблено з метою забезпечення реалізації рівних виборчих прав громадян України, дотримання принципів і засад виборчого процесу, однакового застосування положень Виборчого кодексу України щодо порядку заповнення виборчого бюлетеня з місцевих виборів.

Зокрема, в ухваленому документі чітко прописано послідовність заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, обласної, районної, районної у місті ради, а також міської, сільської, селищної ради територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше.

Комісія  роз'яснила порядок проставлення у такому бюлетені позначки “плюс” (+) або “галочки” (?), або іншої, що засвідчує волевиявлення виборця. А також – правильність написання порядкового номера кандидата в депутати від місцевої організації політичної партії, яку виборець підтримав.  Окрім того, у документі наведено приклади правильного та неправильного заповнення виборчого бюлетеня.

Насамперед, зміни стосуються способу заповнення бюлетенів.

Загалом у більшості населених пунктів з населенням меньше 10 тис. в день голосування виборцям видаватимуть по чотири бюлетеня, за:

?Очільника населеного пункту (в даному випадку – селищного голову).

?Депутатів селищної ради.

?Депутатів районної ради.

?Депутатів обласної ради.

?Бюлетені будуть різними, приміром, для голосування за селищного голову буде документ тільки з переліком кандидатів.

?Якщо в населеному пункті зареєстровано менше 10 тисяч виборців, то і в бюлетені для голосування за депутатів ради необхідно буде також обрати лише з переліку прізвищ.

А от обрання районної та обласної ради відбуватиметься за новими бюлетенями.

Складність полягає у тому, щоб визначитись та правильно проголосувати за депутатів районних та обласних рад. Звертаємо увагу, що колір бюлетенів буде різний, але механізм однаковий.

Бюлетень нового формату необхідно розглядати по горизонталі: ліворуч буде перелік партій, посередині два квадратики для позначок, а праворуч - пронумерований перелік кандидатів від цієї партії.

Покрокова інструкція заповнення виглядає так:

?Необхідно обрати партію та поставити відмітку ("галочку", "плюсик" чи будь-яку іншу позначку) в першому квадраті для волевиявлення за партію.

?До другого квадрату потрібно вписати номер кандидата, якому хочете допомогти піднятись у відповідному територіальному списку своєї партії.

Бюлетень вважатиметься НЕДІЙСНИМ лише в двох випадках

- відсутня позначка за будь-яку партію

- є дві і більше позначки за різні партії

Детальніше за посиланням:

https://act.cvk.gov.ua/acts/pro-roz-yasnennya-shhodo-poryadku-zapovnennya-viborchogo-byuletenya-z-viboriv-deputativ-verhovnoi-radi-avtonomnoi-respubliki-krim-oblasnih-rayonnih-miskih-rayonnih-u-misti-silskih-selishhnih-rad-sil.html

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь