Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

22 травня світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття

Дата: 19.05.2020 12:58
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

 

Щороку 22 травня світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття, проголошений  Генеральною Асамблеєю ООН з нагоди  прийняття Конвенції про біорізноманіття. Мета Дня – поглибити розуміння питань біорізноманіття та підвищити обізнаність про них. Період з 2011 до 2020 роки Генеральна асамблея ООН проголосила Декадою ООН з біорізноманіття. Головною ціллю Декади є сприяння реалізації Стратегічного плану зі збереження і сталого використання біорізноманіття на 2011-2020 роки та Цільових задач Айті (Aichi Target), прийнятих під час Десятої наради Конференції Сторін Конвенції про біорізноманіття (м. Нагоя, Японія, 2010).

Тема цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття – «Наші рішення є в природі» підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою. 2020 рік - це рік роздумів, можливостей та рішень. Від кожного з нас очікується, що ми будемо «будуватись краще», використовуючи цей час для підвищення стійкості націй та громад, коли ми одужаємо від цієї пандемії. 2020 рік - це рік, коли, як ніколи, світ може сигналізувати про сильну волю до глобальних рамок, які «згорнуть криву» щодо втрати біорізноманіття на користь людям та всьому життю на Землі. З огляду на триваючу пандемію COVID-19, Міжнародний день біологічного різноманіття 2020 буде відзначений за допомогою своєї першої в історії кампанії, що займається лише онлайн Біорізноманіття Земної кулі – це приблизно 1,6 млн. описаних біологічних видів, але, за різними оцінками, реальна кількість видів на Землі є значно більше. Будь-який живий організм грає свою роль в екосистемі і представляється часткою харчового ланцюга, які складаються в харчові мережі. Якщо одна частинка такого ланцюга випадає, під загрозою знаходиться вся екосистема. Скорочення видів тварин і рослин викликає деградацію екосистеми. Результат – опустелювання земель, скорочення продуктивності земельних угідь і, врешті погіршення умов життя.
Біологічне різноманіття є основою для життя та основних послуг, що надаються екосистемами. Біорізноманіття підтримує добробут людей та сталий розвиток у всіх сферах діяльності, у тому числі в галузях економіки, таких як сільське господарство, рибальство, туризм та інших. Зупинивши втрати біорізноманіття, ми інвестуємо в людей, в їхнє життя та благополуччя.

Відзначення Міжнародного дня біорізноманіття у всьому світі сприяє підвищенню поінформованості суспільства про роль біорізноманіття для добробуту людини та вжиття необхідних дій для його збереження. Міжнародний день біорізноманіття, це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні проблеми збереження біорізноманіття, визначення його ролі у нашому повсякденному житті. Розв’язанні проблем підвищення рівня екологічної безпеки, збереження біологічного різноманіття  в нашій громаді відбувається у тісній співпраці органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій селища та громадськості. Опішнянська громада ніколи не стояла осторонь у вирішенні екологічних проблем. За рік існування Опішнянської ОТГ було проведено багато заходів спрямованих на збереження та оздоровлення екологічних систем громади та зменшення шкідливого впливу людини на зовнішнє природне навколишнє середовище. Важливо, що активну участь у таких заходах бере молодь.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь