Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Опішнянською селищною радою проводиться інвентаризація земель у межах об’єднаної територіальної громади

Дата: 07.05.2020 14:13
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

ОГОЛОШЕННЯ

 

Шановні громадяни, повідомляємо про те, що Опішнянською селищною радою проводиться інвентаризація земель у межах об’єднаної територіальної громади.

Метою зазначених дій є насамперед забезпечення реалізації прав громадян Опішнянської об’єднаної територіальної громади на отримання у власність та користування  земельних ділянок, а також виявлення фактів порушень земельного законодавства та забезпечення належного виконання податкових зобов’язань землекористувачами сільськогосподарських угідь.

Наразі, в ході проведення такого землевпорядкування виявляються факти відсутності державної реєстрації права власності громадян на земельні ділянки, які були посвідчені державними актами на право власності на землю, а також факти, що ймовірно можуть свідчити про самовільне заняття земельних ділянок та їх використання без належно оформлених договорів оренди.

Враховуючи вищевикладене, а також з метою недопущення помилкового зарахування земельних ділянок громадян до земель комунальної власності Опішнянської селищної ради, доводимо до Вашого відома необхідність негайного вирішення питань щодо присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам, які перебувають у приватній власності фізичних осіб та наступної реєстрації права власності громадян згідно чинного законодавства.

ВАЖЛИВО: відповідно до закону України №2498-VIII від 10.07.2018 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» “ст. 13 «у разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки».

Також, просимо прийняти до уваги, що виявлені в ході інвентаризації земель факти самовільного зайняття земельних ділянок, у тому числі використання земельних ділянок без зареєстрованих у встановленому порядку орендних відносин, будуть негайно передані до податкових та правоохоронних органів з метою притягнення винних у вказаних порушеннях осіб до матеріальної та адміністративної відповідальності. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь