Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

До уваги жителів Опішнянської громади! Oсобам, що повернулися з країн, де зареєстровано випадки COViD-19, варто «самоізолюватися» на 14 днів

Дата: 20.03.2020 11:27
Кількість переглядів: 220

Фото без описуЗгідно з рекомендацією Європейського центру з профілактики та контролю захворювань, особам, котрі повернулися з країн де зареєстровано випадки COViD-19, зокрема громадянам, що прибули з районів епідеміологічного ризику, варто «самоізолюватися» на 14 днів.
Самоізоляція – це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри, або тривалістю понад 15 хвилин).
Скільки триває самоізоляція?
Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше, ніж 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції (подорож, контакт з хворим тощо).
Як підготуватись до самоізоляції?
Спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому чи приймати відвідувачів та гостей. Поясність це друзям та родичам, а також обговоріть можливість дистанційної роботи із роботодавцем.
Збережіть контакти вашого лікаря, та попередньо повідомте його про причини рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до кого ви будете звертатись в першу чергу за допомогою.
Що робити якщо у Вас з’явились симптоми?
Якщо під час самоізоляції у Вас з’явилися симптоми (кашель, ускладнене дихання, підвищена температура, діарея) – негайно зверніться за медичною допомогою до свого сімейного лікаря телефоном та дотримуйтеся рекомендацій котрі він надасть.
Жителі області, у разі неможливості отримати консультацію свого сімейного лікаря/терапевта або педіатра, можуть дізнатися детальніше про симптоми та заходи профілактики, захисту від коронавірусу за телефоном гарячої лінії Департаменту охорони здоров’я та соціального розвитку Полтавської міської ради для консультації та подальшої координації дій з сімейним лікарем +38(050)5052959.
Хто відповідно до визначення є контактною особою?
Контактна особа при випадку Covid-19 — особа, яка наразі не має симптомів, але яка контактувала, або ймовірно контактувала з особою, хворою на Covid-19. Особи, які мали прямий фізичний контакт з хворим на Covid-19 (наприклад, через рукостискання).
Особи, що мали незахищений прямий контакт з інфекційними виділеннями (наприклад через кашель, торкання використаних паперових хустинок голими руками тощо).
Особи, які контактували особисто з хворими на Covid-19 на відстані до 2 метрів та понад 15 хвилин.
Особи, які перебували у закритому середовищі (наприклад, аудиторія, кімната для переговорів, зал очікування лікарні тощо) з хворими на Covid-19 на відстані до 2 метрів та понад 15 хвилин.
Пасажири літака, які сиділи на відстані двох місць (у будь-якому напрямку) від хворого на Covid-19, супутники або особи, які надають догляд та члени екіпажу, що обслуговують в тій частині літака, де розміщений індексний випадок (якщо тяжкість симптомів або пересування хворого вказують на
більшу експозицію, контактними можуть вважатися всі пасажири секції або всі пасажири літака).
Якщо ви нещодавно подорожували за кордоном, щоб убезпечити себе та своїх близьких від захворювання на коронавірус 2019-nCoV, зателефонуйте на гарячу лінію Департаменту охорони здоров’я та соціального розвитку Полтавської міської ради для консультації та подальшої координації дій з сімейним лікарем. Це дасть змогу оперативно реагувати при виявленні симптомів гострої респіраторної інфекції, щоб вчасно підтвердити або спростувати інфікування 2019-nCoV та для надання необхідної медичної допомоги.
Необхідно пам’ятати, що вчасна профілактика та лікування дасть змогу запобігти розвитку ускладнень і негативних наслідків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь