Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

Cлужба зайнятості рекомендує усім, хто працює чи ще шукає роботу, вимагати укладення офіційних трудових відносин з роботодавцями

Дата: 26.02.2020 18:27
Кількість переглядів: 217

Фото без описуЛегалізація праці – піклування про майбутнє

 

 

Одним із головних завдань ринку праці України є легалізація трудових відносин, що зумовить поліпшення ситуації в економіці загалом та у сфері зайнятості зокрема, дасть можливість повною мірою реалізувати державні програми соціального захисту громадян, певною мірою посприяє національній безпеці та формуванню суспільної моралі.

Небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а особливо в тому, що люди, не маючи необхідного страхового стажу, не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати чи в разі скрути звернутися за допомогою до державних страхових фондів.

Отримання заробітної плати в «конверті» – це, перш за все, удар по пенсійних накопиченнях громадян та скорочення соціальних гарантій громадян, а відсутність запису в трудовій книжці і зовсім позбавляє працівників пенсійного стажу. Крім того, у разі виникнення потреби у придбанні, будівництві чи ремонту житла, навчання або лікування, безробітті, громадянам, що отримують зарплату «в конверті», буде вкрай важко отримати необхідну допомогу.

У разі вивільнення у випадку скорочення чисельності або штату працівників, або ж при виникненні проблем зі здоров'ям, працівник не отримає компенсаційних виплат і оплати лікарняного листа, або вони розраховуватимуться тільки з офіційної, малої заробітної плати.

То ж служба зайнятості рекомендує усім, хто працює чи ще шукає роботу, вимагати укладення офіційних трудових відносин з роботодавцями.

Піклуйтеся про своє майбутнє!


#ДЦЗ #Служба_зайнятості #ПолтавськийОЦЗ #Зіньківська_філія

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь