8 та 9 червня команда Опішнянської ОТГ представляла кулінарні шедеври на Міжнародному етно-гастрономічному фестивалі «Полтавська галушка-2019»
8 та 9 червня дружна команда Опішнянської громади представляла кулінарні шедеври на Міжнародному етно-гастрономічному фестивалі «Полтавська галушка-2019». Попри кулінарну назву фестиваль мав мистецьку складову, адже на фестивалі було багато локацій, де гостей розважали танцями та співами. Щодо кулінарії, то конкуренцію галушкам на фестивалі склали шашлики, ковбаски, пельмені та багато чого іншого і смачного. Із алкоголю пропонували пиво та настоянки. Багато краму на тему старовини — вироби із дерева, кераміки, вишивка, намисто. Знатні куховарки Опішнянської громади Катерина Піщаленко, Валентина Павленко, Наталія Чабан представили на суд поціновувачів української кухні опішнянську качану кашу, галушки, вареники, куліш, а з напоїв узвар, настійки, наливки, вино зі смородини, хріновуху. Етнолог Олена Щербань частувала гостей качаною кашею, галушками та весільним короваєм. Проводила майстер-класи. Розмаїттям барв виблискувала на сонечку опішнянська кераміка Миколи Варванського, бо найсмачніша качана каша у мальованій полив‘яній мисці. Крім усього того опішняни нагодували на фестивалі 650 волонтерів та артистів. Очолювала команду директор КЗК «Центр культури, дозвілля, туристу та спорту» Наталія Злидар. Велика подяка водієві Віктору Козовльову за терпіння та професіоналізм у своїй справі та працівникам відділу благоустрою Опішнянської селищної ради Роману Зінченку та Сергію Мітченку за підтримку та допомогу. Про начальника відділу фінансів Опішнянської селищної ради можна сказати коротко – майстер на всі руки. Допомагав усім, навіть куховаркам.