Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

"ТООС"овці ПЕРЕОБРАЛИ ГОЛОВУ ТА ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ ЗІ СТАВКОМ

Дата: 07.02.2019 14:48
Кількість переглядів: 420

Нечистоти, приватизовані береги з господарствами у водоохоронній зоні, яка згідно із законодавством взагалі не може бути забудована, а також території державних і приватних структур, що виходять аж у водойму, зібрали на розмову рибалок ГО "Товариство охорони опішнянського ставка" з головою Опішнянської ОТГ Миколою Різником у стінах селищної ради 1 лютого.

Думки активістів мали поляризований характер: одні переконували у тому, що рідкі побутові відходи постійно стікають каналізаційними трубами від розташованих поблизу будинків до ставка і провокують масову загибель риби, як це трапилося влітку минулого року, а інші - що фекалії з водою не перемішуються. На майбутнє домовилися "сліди" життєдіяльності людей фіксувати документально, далі звертатися до відповідних служб зі скаргами, бо в сучасному житті саме наявність папірця вирішує чимало проблем.

Відсутність доступу до ставка - неабиякої перешкоди у ловлі риби та відпочинку душею - труднощі з його охороною "ТООС"овці вирішуватимуть шляхом будівництва мостів. Кошти на роботи та матеріал шукатимуть самостійно.

Площа ставка 1,6 га. Розташований він у межах Опішні, належить об'єднаній територіальній громаді та має статус загального місця водокористування. Є правою притокою річки Ворскли, суббасейном середнього Дніпра. Не приватизований і не зданий в оренду жодній організації чи підприємцю.

"Селищна рада виготовила паспорт водного об'єкта, тобто ставка, витративши на нього близько 16 тисяч гривень, - додала землевпорядник Тетяна Лещенко, яка також була присутньою під час розмови. - Згідно закону прибережна захисна смуга навколо ставків площею менш як 3 га встановлюється шириною 25 метрів".

Микола Різник висловився щодо перспектив вирішення питання укріплення греблі та її освітлення.

На зустрічі рибалки переобрали голову ГО "ТООС". Ним став Едуард Скрипка.

Ірина Гармаш, "Голос Опішні"

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь