Опішнянська громада

Полтавська область, Полтавський район

БЕРЕГИ ВОРСКЛИ ВІД СМІТТЄВОГО ПОЛОНУ ЗВІЛЬНЯЛА "ЖМЕНЯ" ВОЛОНТЕРІВ.

Дата: 18.09.2018 10:10
Кількість переглядів: 493

Цікавий факт: більшість з них роками на пляжах річки не відпочивала, відповідно, і не накидала, та мотлох за "курортниками" прибирала постійно. Останнього разу "виправляти недоліки" чийогось виховання еко-активісти збиралися понад три місяці тому - на початку червня. Восени ж їх спідкало дежавю: нове "військо" з пластику, пивних скляних пляшок та поліетиленових пакетів укотре "захопило" Ворсклу. До нього доєднався "загін" зі зношено-рваних шльопанців, дитячої куртки, ємностей з-під фарби, пір'я, засобів жіночої гігієни та іншіх відходів побуту.

15 вересня волонтери опрацювали три заздалегідь запланованих локації у Міських Млинах - пляжі "ГЕС" і "Грибки" та берегові ділянки навколо них. Сміттям доверху наповнили майже п'ять вантажівок марки ЗІЛ-130, а наприкінці почастувалися лісовим кулішем з чаєм.

Свою соціально-екологічну акцію вони присвятили Всесвітньому дню прибирання „WORLD CLEANUP DAY“ та Міжнародному дню чистих берегів "INTERNATIONAL CLEAN BEACH DAY".

Аби Ворскла вміла говорити, то обов'язково висловила б слова вдячності за ліквідацію сміттєвої біди Опішнянській селищній раді: секретарю Юлії Масюк та депутатові Володимиру Кужиму, які до цілі доклали максимальних організаційних зусиль та власних фінансових ресурсів; депутатам Миколі Різнику та Руслану Заголовацькому; працівникам: Ганні Марехі, Іванові Гнатенку, Вірі Радченко, Василю Шулику, окремо Ларисі Канаві та Олені Склинській, які приготували для еко-активістів просто неймовірний куліш; водієві Юрію Кандзюбі; робітникам відділу по благоустрою; керівництву Солохівського цеху з видобутку нафти, газу та конденсату ГПУ "Полтавагазвидобування"; координатору "Lets do it, Ukraine" у Полтавській області Юлії Городчаніній, яка безкоштовно "озброїла" волонтерів 20-ма парами рукавичок, 26-ма пачками сміттєвих пакетів та 29-ма "цукровими" мішками; підприємцям Ользі та Євгенію Зінченкам, які підтримали захід 10-ма хлібинами, не взяши за них ні копійки; священнику Володимиру Бабичу та господару "Старого хутору" Олександру Куденцю, які забезпечили кухарів казанами для приготування їжі з питвом на відкритому вогні; опішнянам: Наталії Доценко, Петрові Кужиму, Наталії Кардаш та її синові Іванові, Юрію Михайлику та його синові Назару, Сергію Цюрюпі, який ще й пакетиків для заварювання чаю приніс; попівчанці Любові Кучер; родині Олександра Кузуба та Олени Марченко з Малих Будищ, а також їх маленьким діткам Раді й Тимуру! До речі, хлопчику лише 2 роки, а він уже виховується у дусі бережливого ставлення до природи.

Кожен, хто долучився до акції, зробив свій посильний внесок у спільну благородну справу!

Ірина Гармаш, "Голос Опішні"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь